OO Novo Mesto, 12. 06. 2023

Srečanje upokojenih članov SVIZ Slovenije 2023

 

V torek, 6. junija 2023, je pripravila Sekcija upokojenih članic in članov SVIZ Slovenije, s pomočjo OO SVIZ Podravja in Glavnega odbora SVIZ Slovenije, ki je tudi pokril vse stroške, letno srečanje vseh upokojenih članic in članov v Mariboru. To je drugo največje slovensko mesto, ki leži pod obronki Pohorja ob reki Dravi. Prvič je bil omenjen leta 1164 kot grad Marcburch, mestne pravice pa je dobil leta 1254.

Ob prihodu v Maribor oziroma na prizorišče srečanja v dvorani Union je sledila dobrodošlica s prigrizkom in pijačo ter simboličnim darilom, nato pa uradni sprejem s pozdravnimi govori predsednice Sekcije upokojenih članic in članov SVIZ Slovenije Jelke Velički in namestnice glavnega tajnika SVIZ Slovenije Nadje Götz. Sledil je nastop Ženskega pevskega zbora Nove KBM pod vodstvom zborovodkinje Petre Kozar Bežan. Nato smo si ogledali monokomedijo Svetlane Makarovič Prekleti kadilci v izvedbi Bojana Maroševiča, akademskega igralca drame SNG Maribor.

Potem smo si v skupinah z vodniki ogledali nekatere znamenitosti Maribora, in sicer: Univerzitetno knjižnico Maribor, Umetnostno galerijo Maribor, Rajzefiber by hiša, Pokrajinski muzej Maribor in Muzej najstarejše trte na svetu in Hiša stare trte.

Sledilo je kosilo in druženje v gostilne Gurmanski hram – restavracija TAM na Teznem v Mariboru.

Polni čudovitih vtisov in novih spoznanj po zelo lepem dnevu smo se zvečer vrnili v vse konce Slovenije.

Marija Andrejčič